14. Maasbracht - Stramproy


Eén dag later. Het wordt volop lente vandaag, tot plaatselijk zelfs 18 graden zeggen de weermensen dus voor het eerst dit jaar in korte broek en wandelblouse!

Marieke ging mee vandaag en we vertrekken naar station Roermond om daar de auto te parkeren. Vanaf hier rijden bussen van en naar begin- en eindpunt wat het voordeligste reisschema oplevert.

We starten en lopen langs de havens van Maasbracht richting de brug over de A2. Pal voor de brug staat een enorm hoog bedrijf wat onderweg over de A2 ook altijd opvalt. Er valt aan het bedrijf zelf niet te zien wat daar zoal gebeurt dus ik vraag het aan een dame die daar toevallig loopt. En buiten het feit dat zij het antwoord weet (mengvoeders!) is dit weer zo'n leuke ontmoeting die toch wel regelmatig plaatsvindt tijdens wandeltochten. 
Zij moet ook de brug over en we raken aan de praat over onze doelen die dag: die van ons richting Thorn en die van haar zoals elke dag een rondje van 9 km.
Het gesprek gaat over wandelen in het algemeen, het Pieterpad en mijn rondje Nederland.
En ja hoor, plotseling zegt ze dat ze de Camino gelopen heeft! Vanaf Zuid-Frankrijk naar Santiago. Het is toch ongelofelijk! Ze vertelt wat over dat avontuur en ook dat ze een Airbnb is begonnen om mensen te ontmoeten die onderweg zijn of anderszins iets aan het doen zijn in Limburg. Erg leuk!

Na de brug nemen we afscheid en wij vervolgen onze weg. In dit geval betekent dat een rondje om Wessem. We lopen door het industriegebied(je) van Wessem wat de toepasselijke naam 'Nautic Boulevard' draagt, het bestaat uit louter scheepswerven en daaraan gerelateerde bedrijven.



De volgende plaats is het prachtige 'Witte stadje' Thorn.
Net voor het dorp komen we langs de mooie kasteelhoeve "De Grote Hegge" en lopen vanaf daar het dorp in. De familie van Marieke heeft hier haar wortels en we worden hartelijk ontvangen door een oom en tante die ons trakteren op koffie en het onvermijdelijke stuk Limburgse vlaai! Een zeer goede gewoonte vind ik!

Na dit welkome oponthoud loopt de route gelukkig midden door dit on-Nederlands schitterende dorp zodat we er nog even van kunnen genieten.

Dan gaan we weer richting grens en volgen een zandpad en een stuk van de N273 (de Napoleonsweg) tot in België. De route gaat verder over smalle weggetjes en over paadjes door het grensgebied, het is heerlijk wandelen met dit prachtige weer. 

Een grenspaal staat midden in iemands gazon, mooi plaatje.

We passeren het monument 'De Dodendraad', ter herinnering aan de 1ste wereldoorlog toen een honderden kilometers lang hek is aangelegd om (met 2000 Volt) vluchtelingen en smokkelaars tegen te houden die naar Nederland wilden vluchten. Ik heb er nog nooit van gehoord maar de site en de geschreven uitleg ter plaatse zijn indrukwekkend.

Uiteindelijk komen we op de lange weg richting Stramproy, en na een laatste blokje om over een paar landweggetjes komen we na 25,5 km aan op ons eindpunt. 
We hebben genoten van de wandeling en het mooie lenteweer en nemen de bus naar Roermond terug en rijden weer naar Cuijk.

Totale route inclusief vandaag:


Reacties