47. Oost-Vlieland - Midsland aan Zee (Terschelling)


De laatste dag van dit weekje wadden.
Van Vlieland varen we met de sneldienst naar Terschelling. Deze catamaran-achtige boot vaart een paar keer per dag de route Vlieland-Terschelling-Harlingen en is met recht sneldienst te noemen. Als we op de boot zitten ben ik de route vanzelfsprekend al op aan het nemen, en ik zie dat we 60 km/uur varen, best hard!
We zijn dan ook in no time op Terschelling en lopen direct richting het prachtige zeeliedenmonument, een vrouw voorstellend die tevergeefs wacht op haar man die op zee is, erg krachtig beeld.
die shawl had ze eerst niet..

Dit is het derde eiland en ook deze heeft een enorm breed mooi strand aan de uiterste westkant van het eiland. Om op dit strand te komen moeten we eerst door een natuurgebied 'het groene strand' waar het een beetje onduidelijk is wat bij het getij hoort en wat altijd droog is. Er groeien struikjes maar er zijn ook geulen waar we niet kunnen zien of we eromheen kunnen, dus de oplossing uiteindelijk is schoenen uit en door het water.
laatste stukje mét schoenen

Uiteindelijk lopen we het strand op en omdat we toch op blote voeten zijn houden we dat maar even zo. Het is weer onwerkelijk om op zo'n vlakte te lopen, een erg breed strand met de zee aan de ene kant en de hoge duinen van Terschelling aan de andere. We kunnen ons spoor honderden meters rechtdoor zien wat helaas niet duidelijk is op de foto: 

Als uiteindelijk het 'gewone' strand begint is het eigenlijk 1 rechte streep naar Midsland aan Zee. We trekken de schoenen weer aan en lopen dat hele stuk heerlijk op het mooie strand zonder veel bijzonderheden. Dus dan maar een rijtje foto's van ons en onze omgeving op dit stuk:
om de 250 m een strandpaal,
 we zien er 9 tegelijk.

Mooie duinen

even poseren

selfie of the day!

Enzovoorts...

Ik merk dat deze relatief korte etappes minder schrijfvoer opleveren, maar dat wordt vast nog eens goedgemaakt 😊.
We eindigen de dag na 17 km bij paviljoen 'de Branding' waar een mooie boei ligt om de etappe af te tikken en om even bij te poseren:


In het paviljoen serveren ze zo'n beetje een hele makreel op een broodje, een goede reden om hier vernoemd te worden, en hulde natuurlijk! 
Omdat we tijd over hebben wandelen we nog een stukje richting Midsland en nemen we uiteindelijk de bus naar West-Terschelling.
Voordat het veer naar Harlingen vertrekt hebben we nog ruim de tijd om West-Terschelling en zijn prachtige Brandaris te bewonderen, en natuurlijk om deze week met een lekker biertje af te sluiten op een terrasje.

Het kost ons nog een uurtje of 5 om via de veerboot en de treinen naar Leeuwarden, Zwolle, Nijmegen en Cuijk weer thuis te komen. 

Totale route inclusief vandaag:

Het zal nu een poosje duren voordat ik weer verder kan op mijn tocht.
De komende weken zijn redelijk volgepland en over een maand is de 4-daagse waar we beiden aan meedoen. Ook zal het me een volledig weekend kosten om de 2de helft van Terschelling te lopen én, zo mogelijk, de oversteek naar Ameland te maken. Hoe dat moet is nog zeer onduidelijk, maar goedkomen zal het!
Tot dan.

Edit: Inmiddels heb ik de volgende etappes kunnen plannen, al kostte dit een hele avond Googelen bellen en mailen vanwege de overtochten en overnachtingen.
Het wordt 10 t/m 12 augustus! 



Reacties